NVZD lanceert handreiking voor effectief samenwerken

NVZD lanceert handreiking voor effectief samenwerken

22 oktober 2024 om 09:25

Op vrijdag 27 september heeft de NVZD de 'Handreiking Effectief Samenwerken' gepresenteerd aan haar leden tijdens de viering van het 45-jarig jubileum. Deze gebruiksvriendelijke, klikbare pdf biedt bestuurders praktische inzichten en hulpmiddelen om succesvol samen te werken in verschillende netwerken.

De Governancecommissie van de NVZD stelde de handreiking samen in nauwe samenwerking met Common Eye. Het doel is om bestuurders te ondersteunen bij het in kaart brengen van hun samenwerkingsomgeving en -vraagstukken en hen snel toegang te geven tot inzichten, perspectieven en praktijkvoorbeelden. Voorzitter van de Governancecommissie, Jolanda Buwalda zegt hierover: “Als zorgbestuurders hebben we de ambitie om toegankelijke, goede, betaalbare en solidaire gezondheidszorg te bieden en te houden. Het in verbinding staan met burgers en diverse partijen in de samenleving vanuit deze publieke waarden is essentieel. Daarom moeten we als bestuurders toegerust zijn voor deze opgave om in samenwerking impact te maken. Deze handreiking dient om dilemma’s bij samenwerkingen te duiden, bespreekbaar te maken en op te lossen.”

De handreiking is openbaar beschikbaar via de NVZD-website samen met een handzame ‘praatplaat’ die tegelijk als samenvatting en leeswijzer fungeert. Beide documenten helpen zorgbestuurders bij het effectiever organiseren en versterken van hun samenwerkingsverbanden en het doorgronden van de interne en externe vraagstukken die hiermee gepaard gaan. De handreiking is voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor NVZD-leden. Voor meer informatie en het downloaden van de documenten, bezoek onze website.

Download de Handreiking hier [PDF].

Lees ook de berichtgeving over de Handreiking in Zorgvisie.